Alexandra Nistoroiu - Policy Center for Roma and Minorities

Îmi donez ziua de naștere și vreau să mă ajuți

2,602 RON Donatii stranse
100% Complete
800 RON Target
18 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Mă știi. Nu-mi place să fie ziua mea, nu dau petreceri, mă apucă depresia cu două săptămâni înainte și mă mai ține vreo două după. Dar anul acesta o să fie altfel. M-am gândit și de data asta chiar vreau ceva de la voi și-o să vă spun și ce.

Îmi donez ziua de naștere în beneficiul Clubului de Educație Alternativă, un proiect în care chiar cred. Cel mai bun cadou pe care mi-l poți face și singurul pe care mi-l doresc este să dăruiești acestei cauze banii cu care mi-ai fi luat (sau nu) ceva simbolic.

Clubul de Educație Alternativă este un spațiu conceput pentru a ajuta copiii care locuiesc în ghetoul din Ferentari să se facă mari, să prindă încredere în visele lor, să sfideze statisticile.  

Detalii despre proiect:

Clubul de Educație Alternativă oferă numeroase activități gândite sub forma unui plan de educație de 360 grade: artă, sport, limbi străine, educație remedială, educație financiară, mentorat și consiliere.

Principalul aspect inovator al proiectului este folosirea sportului și a artelor în întâmpinarea educației tradiționale și, ulterior, a unui viitor mai bun. Copiii pornesc pe drumul educației dezvoltându-și mai întâi stima de sine, motivația, disciplina și lucrul în echipă.

Rezultate:

- Prezența activităților Clubului de Educație Alternativă în trei școli de la începutul proiectului, în 2010

- Peste 350 de copii implicați frecvent în activități în ultimii 6 ani

- Formarea a 7 asistenți educaționali și implicarea a peste 100 de voluntari de-a lungul timpului, implicarea constantă a 30 de cadre didactice și a 20 de părinți

- Îmbunătățirea performanțelor academice ale copiilor: rezultate mai bune, absenteism scăzut și abandon școlar redus

- Îmbunătățirea comportamentului și disciplinei copiilor însoțită de scăderea numărului de incidente de violență verbală sau fizică (71% dintre copiii înscriși la CEA nu prezintă un comportament agresiv, comparativ cu cei din grupul de control)

De ce acest proiect? Răspunsul scurt: cred foarte tare că locul în care ne-am născut, circumstanțele care au fost complet în afara controlului nostru nu ar trebui să ne definească tot restul vieții și că educația poate să te ajute să ieși din tirania acestor circumstanțe. Răspunsul mai lung e doar pentru prieteni foarte apropiați.

Gata, că mă lungesc. Scoate cardul și în trei minute mi-ai zis și la mulți ani și ai făcut și niște bine. Și te rog, crede-mă când spun că nu mai vreau nimic, dar nimic altceva.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Policy Center for Roma and Minorities

Acţionăm pentru a susţine romii şi celelalte minorităţi etnice să devină cetăţeni activi ai societăţii în care trăiesc şi pentru a stimula majoritatea să participe activ la procesul de incluziune socială.

We act to support Roma and other ethnic minorities to become active citizens of the society they live in and to stimulate the majority population to actively participate in the social inclusion process.

Clubul de Educatie Alternativa/ Alternative Education Club

Clubul de Educație Alternativă e un spațiu creativ și sigur conceput pentru a sprijini peste 300 de copii romi și ne-romi din comunitatea marginalizată din Ferentari, pentru a le spune că visele lor pot deveni realitate, pentru a crea o lume cât mai aproape de așteptările lor.

The Alternative Education Club is a safe and creative space designed to support more than 300 Roma and non-Roma children from the marginalized community of Ferentari, to tell them that their dreams can become reality and to create a world closer to their expectations.

 

18 Donatii

La mulți ani cu super cuvinte la tine! :)
16 Nov 2016

Anonymous

500 RON
15 Nov 2016
La muuulti ani :* Big hug
15 Nov 2016

Anonymous

120 RON
14 Nov 2016

Anonymous

158 RON
13 Nov 2016
La mulți ani, om cu suflet mare! :)
13 Nov 2016
la multi ani!
13 Nov 2016

Anonymous

893 RON
Dream big!
13 Nov 2016

Anonymous

150 RON
multi ani senini, aducatori de zimbete in jur!
12 Nov 2016

Roxana

51 RON
La multi ani, om frumos!
08 Nov 2016

the Vas

50 RON
Mulți și multe-nainte!
08 Nov 2016
La multi ani Alex!
08 Nov 2016

Anonymous

55 RON
08 Nov 2016
Succes!
08 Nov 2016

Anonymous

75 RON
La multi ani :)!
08 Nov 2016
La multi ani, Alexandra!
07 Nov 2016

Anonymous

150 RON
La Multi Ani Alexandra si la multe idei de felul asta! La Multi Ani si tuturor copiilor din Ferentari si de pretutindeni!
07 Nov 2016

Alde Banciu

30 RON
La mulți ani, texte bune, prieteni aproape, veri lungi și odihnitoare, toamne aromate și ierni pline de zăpadă! B.
07 Nov 2016